Friday, May 28, 2010

Töö & Kairi sünnipäev

Nõnda, eelnevad päevad on möödunud endiselt tööotsimistähe all. Olen täitnud ankeete ja jaganud CV-sid. Täna käisin mõnedes kohtades juba ka teist korda küsimas, kas nad on jõudnud tegeleda asjaga, aga vajavad veel aega. Homme käin veel paarist söögikohast läbi ja vallutan poode.

Tegelikult saime eestlaste kaudu eile neljakesi töö Edward's Cafes. Meil oli hea meel, et meil mingigi töö on, aga päris ausalt, head tunnet sellega ei kaasnenud. Tegelikult oli mul juba eile õhtul kahtlane tunne selle töö suhtes ega tahtnud mõeldagi, et pean järgmisel päeval tegema õhtuse vahetuse kella 15st keskööni. Töö seisneb selles, et korraga töötab seal üks inimene, päevas 8 tundi, ja tema tööülesanneteks on koristada, põrandaid pühkida, nõusid pesta, rätikuid pesta, samal ajal teenindada ja süüa teha. Ja seda kõike miinimum palga juures. Ületundide eest ei maksta. Ed ise on karm mees ja ei jäta seda ka rõhutamata, et nii nagu tema ütleb, nii asjad on. Johanna läks täna hommikul esimesena kohe hommikusse vahetusse ja mõne tunniga oli temalegi selge, et ta seda tööd teha ei taha, kuna ainus, mida ta 9 tundi järjest tegi (ilma lõunapausita) oli küürimine. Enne kella 15 võtsin julguse kokku ja läksin sinna ning ütlesin, et ei tule tööle, lähen teise kohta intervjuule. Näkku ütles ta mulle, et okei, aga tagaselja rääkis Johannale, kui pettunud ta on ja kuidas talle keerasin. Shit happens, ma ei kavatse oma suve ära rikkuda tööga, mida ma absoluutselt teha ei taha. Kuna mul praegu veel raha on ja ei ole probleemidesse veel sattunud, jätkan otsimist. Leian parema.

Muide, antud kohvikus käib päevas umbes 2 inimest, suure tõenäosusega mõlemad omaniku sõbrad. Kohvi tehakse seal ühest filtritäiest 2 kannutäit hommikul ja pannakse päevaks termosesse seisma, kust siis kliendile seda lasta saab. Ei pea vist mainima, et kohvi värvus on nagu põrandapesuveel ja marineeritud kurgipurgi vedelikulgi on parem maitse.
Seal pakutakse jääkohvi ka. Seda tehakse eelmise päeva kohvist, mis hommikul lastakse plasttopsi sisse ja pannakse külma. Tekitas isu, eksju?

Igal juhul, tööst kõrvalepõikena, tähistasime täna Kairi sünnipäeva. Lipsasime natukeseks välja tantsu vihtuma, oli maru maru vahva. Kairi vaesekene saab ainult 3 tundi magada enne äratust, et siis 8 tunniks jälle küürima minna. Loodan, et peab vastu seal!

Meil on kell juba märkamatult peaaegu 4 öösel saanud. On aeg ühineda neidudega ja rännata unemaale. Head ööd :)

Palju õnne sünnipäevaks, Kairi! :)





Kallis õde käis eile Londonis Sia kontserdil ja tegi mulle
mu lemmikust Sia laulust video! Aitäh!!!! :)

2 comments:

  1. Tubli, et julguse kokku võtsid ja kukele saatsid. Otsi parem sel ajal teistest, asjalikest kohtadest, tööd. Edu.

    ReplyDelete
  2. Mul õnnestus lõppudelõpuks enda nimi ära muuta....ei mingit johnny appelseedi enam :D:D!!!

    ReplyDelete