Sunday, May 9, 2010

Esimene puhkusepäev Londonis

Lõpuks ometi, peale mitme kuu pikkust ootamist, jõudsin viimaks eile õhtul Londonisse. Lend oli väsitav, aga mitte kontimurdev. Arvestades, et pidin hommikul 06.30 ärkama ja minema IELTSi testi tegema, ei pea ka päris Sherlock olema, et mõista, miks nii väsinud olin.

Lend väljus veidi peale kella 21 ning maandusime Londonis kohaliku aja järgi kell 22 (Eesti aja järgi keskööl). Eestlaslikku käitumist oli juba näha, kui lennuk maandunud oli, mil 3/4 rahvast tormas lennukist välja ja sõna otseses mõttes pressis end rongi, millega peaterminali saab, nii tihedalt, et uksedki esialgu kinni ei läinud. Me võtsime rahulikult, kuna buss, millega kesklinna sõitsime, väljus alles kell 23. Iroonilisel kombel, olgugi, et me läksime järgmise rongiga peaterminali, kus sõitis peale meie veel 2 inimest, saime me esimestena oma pagasi kätte ja kõndisime ka esimestena minema. Karma is a bitch :)

Kesklinna jõudsime pisut enne keskööd, kus meid juba õde rõõmuga ootas. Kõndisime kohvritega Cariti juurde ja rääkisime juttu, sõime juustu ja jõime veini, kuni lõpuks kell 2 magama läksime. Seega, olin eile 22 tundi järjest üleval, sweet!

Täna ärkasime kell 9, Carit tegi hommikusöögiks eriti mõnusaid scone'sid, mida sõime kreemi ja mitme erineva moosiga, kõrvale rüüpasime cappuccinot. Peale hommikusööki läksime pikale jalutuskäigule Hampstead Heathi parki. Vahepalaks ostsime kohalikust putkast, mis on siinses piirkonnas populaarne juba 30 aastat olnud, maailma maitsvamaid kreppe. Kuna väljas oli pisut tuuline, istusime ka üliarmsas ja ilusas kohvikus Ginger & White. Kella 16 paiku kõndisime tagasi kodupoole, lippasime toidupoestki läbi, et õhtuks söögipoolist osta.

Koju jõudes, jõime tassikese teed, peale mida küpsetasin kooki. Valmistasime Caritiga ka õhtusöögi: grillisime sparglit, küpsetasime kana ja tegime salatit, magustoiduks kook. Jube maitsev :)

Päev oli igaljuhul igati meeldiv ja vahva. Homme plaanime käia mõnes poekeses (vaja mõned asjad soetada) ja õhtul külastame ka teatrit. Loodan, et tuleb sama palju kõndimist, kui täna.. tuleb kasuks :)


Scones

Cariti & Siimuga









Õhtusöök

3 comments:

  1. Sa räägid koguaeg -me vormis??? Kellega sa Londonisse siis läksid, ma arvasin, et üksi ikka..? Aga homme näeme muidu :)

    ReplyDelete
  2. Emaga, ta sõidab homme sama lennuga koju, millega sina siia sõidad :)
    Homme näeme, juhuu! :)

    ReplyDelete