Thursday, May 20, 2010

Põnevad päevad

Nii, paar sõna siis eilsest. Nagu mainisin, ei läinud meil eile odava kahetoalise korteriga õnneks, kuna omanik oli kibe käsi selle hoopis müüki panema. Saanud kurvastava kõne maaklerilt, et antud korterit me üürida ei saa, sukeldusime uuesti korteriotsingutesse. Leidsime väga mitmeid pakkumisi, helistasime ja suure osaga leppisime ka kohtumised kokku, tõsi, enamik neist järgnevaks päevaks. Kui hommikul läksime seda korterit vaatama, mile peaaegu saanud oleksime, oli meil kokku lepitud ka kohtumine kella 17ks kahe magamistoaga korteri asjus Ala Wail.


Kella 15st alates kõndisime jälle tänavatel ringi ja püüdsime leida kodu ja kohta, kus ööbida. Loomulikult oli variant selline, et kui me ei leia korterit, peame taas hotellis toa võtma. Kella 17st saime kokku maakleriga, kes meile Ala Wail korterit näitas. Korter oli suur ja lahe, aga vabaneb alles 31. mail. Hetkel on see Rootsi poiste käes, kes hoiavad seda korterit pehmelt öeldes ebanormaalselt sassis seisundis. Maakler, Norman, pakkus meile võimalust, et saame temalt üürida nädalaks samas hotellis (Island Colony), stuudio, kuni mõtleme, kas soovime tema korterit või leiame mõne teise. Hind oli väga mõistlik ja leidsime, et see on meie parim võimalus. Ilmselt me tema korterit ei võta, kuna hiljem selgus, et Robertil, Jannol ja teistel eestlastel on Normaniga varasemastki kogemused, mitte just parimad seejuures. Norman ei kipu deposiidiraha tagasi andma, mis nagu nedegi juhtumi puhul, oleks meilgi 2000 dollarit.


Toast, kus nüüd järgmise nädalani ööbime, ei tasu vist isegi rääkida mitte. Asume 41. korrusel, vaade ookeanile, Ala Wai kanalile ja mägedele. See on vist absoluutselt ilusaim vaade, mida ma näinud olen! Loodan, et selle korteri deposiidi saame siiski tagasi oma loovutatud 300 dollari näol, sest lepingu ja kõik tegime ilusti ära. Kusjuures, ta pakkus mitut lepingut, aga valisime enda huvides ikkagi selle, kus oli deposiidi tagastamise kohta kõik sõnaselgelt kirjas.


Eile hilisõhtul käisime ka ookeanis ujumas. Väga lahe oli, kaugele kaldast minna me ei julgenud, kuna suhteliselt pime oli, aga vesi oli küll maru soe. Nüüd on see ka tehtud! :) Ja mille me veel ära tegime, kõndisime pärast läbi Honolulu rätikutes tagasi hotelli. Korra hüppasime poest ka läbi. Kui oleks TO DO LIST, võiks need sealt maha tõmmata.


Tänaseks hommikuks oli ka meil plaanitud üks kohtumine, ühe magamistoaga korter Ala Wail, hinnaga 1200 dollarit kuus. Korter oli normaalne ja täiesti elatav, aga kuna meil on veel võimalusi kandikul, siis vaatame pisut edasi veel. Kindlasti on see hea variant.

Tagasi tulles, hakkasime hommikust sööma. Kairi tegi pannkooke ja tegime kohvi ja röstisime leiba. Laua katsime oma rõdule, kust vaade oli võimas. Pole vist lahedamat hommikusööki olnud :)


Peale hommikusööki läksime Nourega randa. Sõitsime päris pikalt Waikikist välja mööda rikaste inimeste rajooni (oli vist Kahala) Sandy Beachi. Majad olid eriti võimsad, mäe otsas ja umbes 50-kraadise kallakuga rohelise muruga aedadega lossid. Kui Sandy Beachi jõudsime, mõistsime, et seal vist ujuma ei lähe. See on eriti populaarne koht body surfarite seas, kuna sealsed lained on neile ideaalsed. Väga lahe oli vaadata küll, aga ise sisse ei kippunud. Noure surfas küll kõva mitukümmend minutit. Peale seda läksime kohe seal kõrval asuvasse Halona Blowhole'i laineid püüdma. Seal oli eriti lahe!


Tagasi jõudes oli meil veel 2 korterit vaadata. Üks neist oli mööblita, teine aga ideaalne, kuid neile ei sobinud meie üürimisaeg. Ei tahtnud neile valetada, kuna ei taha deposiidirahast ilma jääda. Otsime seega endiselt edasi :)

Peale kohtumisi läksime siinsesse randa, kuid seal ma pikalt olla ei viitsinud, kuna päike kadus vaikselt ära, seega otsustasin hoopis jooksma minna. Jooksin üle poole tunni ja otsisin Don Quijote'i üles (toidupood). Seal müüakse ikka erilist saasta! Toit on muidugi väga ok, aga seal müüakse tõesti kõike. Ostsin vett ja õuna ja siis ühe orgaanilise pähklivõi ka, mis on koos linaseemneõliga ja on mega maitsev!


Peale rännakut naasin tagasi korterisse, tegelesin veidi kõhulihastega ja võtsin duši, nii hea oli olla pärast. Varsti plaanime minna Zanzabari flaierite jagamistööd minna ajama. Võimalik esimene töö siiski! :)


Vaade meie residentsist





Hommikusöök

Sandy Beach




Siin käisimegi ujumas




No comments:

Post a Comment